söndag 4 september 2011

The Standard Hotel


Jamen det är ju ett coolt ställe fortfarande!
Lite mindre "coola reklamare" och lite mer vanliga turister som gäster, men inredningen, designen och alla genomtänkta detaljer, materialval osv. gör detta stället så coolt.

Mest imponerande är nog ändå utsidan, gästerna själva är ju faktiskt med och skapar fasaden genom att välja att ha fördraget eller inte för de stora panoramafönstrerna som utgör hela fasaden på alla fyra sidor av denna jätte till rektangel.

Att hotellet är byggd på pelare ovanpå The High Line parken, gör det inte direkt mindre coolt och imponerande.

Högst upp i hotellet hittar du baren The Boom Boom Room (eller vad det nu heter..., verkar heta olika beroende på vem du frågar), cool bar med grymma drinkar (både i gommen och i plånboken) och underbar utsikt över såväl Manhattan och Hudson River och New Jersey.
Att komma ihåg dock är att baren är öppen för allmänheten till kl 22 och därefter är det "strikt" gästlista som gäller och det speglas ju såklart i klientelet. Men väl värt en drink (eller två) för utsikten och drinkarnas skull!

I botten, syd om hotellet så att säga, rakt under The High Line hittar du en Biergarten, precis såsom man tror att amerikanarna tolkar en tysk Biregaten, så är det. De tycker det är exotiskt, som svensk är man kanske benägen att vara mindre imponerad, ännu mindre antagligen om man varit i en "riktig" Biergarten i Tyskland. Men roligt att se!


För att läsa mer om The Standard:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar