fredag 2 april 2010

Le Grainne Café


En bra fransk bistro på 9th Avenue i Chelsea. Bra frulle och ok lunch.
Crepsen är grymma (för att vara i New York).

The Back Room




Skulle du gå in här?
Gör det! Ner för trappan, förbi råttorna, genom gången och sedan upp för en halvtrappa gömmer det sig nämligen en bar med förbudstidens tema.

Från Wikipedia: Perioden mellan 1920 och 1933 i USA kallas för förbudstiden (en. "the Prohibition"). Under denna period var tillverkning, transport, import, export och försäljning av alkoholhaltiga drycker förbjuden i USA. Förbudstiden erbjöd lukrativa möjligheter för den organiserade brottsligheten att ta över alkoholimporten (engelska "bootlegging"), tillverkningen och distributionen av alkoholhaltiga drycker. Al Capone, som var en av tidens mest kända alkoholsmugglare, byggde hela sitt kriminella imperium på vinsterna från den illegala alkoholen.

För att efterlikna denna period serveras drinkar i tekoppar och ölflaskor i "brown paper bags" för att dölja att det är alkoholhaltiga drycker som serveras, och det blir faktiskt väldigt effektfullt!

Även inredningen avspeglar förbudstiden med sammet, stora tavlor, ett piano och det är mörkt, mörkt här!

Ligger på Lower East Side: 102 Norfolk St (mellan Delancey St & Rivington St)

torsdag 1 april 2010

Extra Virgin




Ett av våra favoritställen i West Village. Grym lunch och brunch!
Poppis på helgerna så räkna med väntetid på bord, men desto lugnare på vardagarna.
Deras smoked salmon and potato tart är fantastisk!
Riktigt snygga espressokoppar har de också! (se fotot ovan).



Philippe Chow


Ankan skärs upp
Tänk om man hette Philippe. Då hade man haft eget porslin!

Rekommenderad av många vi talat med, av många sett som en av stans bästa upscale kinaresaturang.
Bland annat har Jay Z och Beyonce har setts här för inte alltför länge sedan.

Kända för sin Peking Anka var vi ju tvungna att beställa in denna. Vad vi inte reagerade på var dock att det stod 7 lbs på menyn (= 3,5 kg anka)... Tack och lov visade sig att det inte var så mycket som vi först trodde det skulle vara. En anka är bra för 3 personer så det blev doggie bag på denna för oss... Ankan var otroligt saftig och med underbart krispigt skinn, perfekt tillagad.

Philippe Chow är bäst lämpat för stora sällskap då samtliga huvudrätter serveras "family style", vilket innebär att de räcker för 2-3 personer, beroende på hur stor man är i maten.

Jag är personligen inte jätteförtjust i det kinesiska köket västvärlden applicerar så jag kan inte riktigt uttala mig om jag kan rekommendera det här stället eller inte. Men enligt många är det som ovan konstaterat, av många ansett bäst i stan i sin genre.

Virage


Bra brunch deal! 15 dolls för maträtt, en drink och kaffe/te. Ligger mitt i hjärtat av East Village på 2nd Avenue.

Klassisk NYC brunch med Bellini, Mimosa att dricka och eggs any style på menyn att äta.



onsdag 31 mars 2010

Intrepid Museum

Det är svårt att illustrera hur stor hangarfartyget är. Hela fick inte plats på fotot!
Das Boot (u-båten)
Lucka till slussarna man gick igenom (u-båten)
Das telefon (u-båten)
Cockpiten på Concorden
Flygplanen har vikbara vingar för "easy storage"! (p.s planet längst bak är en kändis, var med i Top Gun)
Helikoptrar med vikbara roterblad (återigen, för smidig förvaring)


I Hudson River ligger ett Hangarfartyg, kort och gott! Det tjänstgjorde i 2:a världskriget för den amerikanska flottan och är numera ett museum. En våt dröm för alla som är intresserade av den amerikanska flottan, fartyg, u-båtar och framför allt flygplan!

Jag är ju så fascinerad av stora byggnader och stora maskiner så när vi en dag i februari åkte förbi denna med taxi lovade jag mig själv att jag måste hangarfartyget innan vi åker hem.

Förutom ett hangarfartyg finns även ett British Airways Concorde plan och en USS Growler u-båt att besöka. Otroligt intressant och coolt att få gå in i såväl en Concorde som U-båt och Hangarfartyget. Stora delar av Hangarfartyget är tillgänglig att titta på. Såsom flight deck, kommandobryggan och mässen. Man fick plats med 90 (!) flygplan på hangardeck, mycket tack vare att vingarna på planen var vikbara.

Tips! Det är mycket barn och mycket folk, så kom i tid, det är kö! Museet stänger relativt tidigt (ca 5 pm, beroende på säsong) och om man vill gå in i u-båten, är sista turen en timma innan stängning.
Skippa Audio-touren, den var inget vidare. Det finns massor av info-skyltar att läsa på om samt personal och guider att fråga om du har några frågor.

tisdag 30 mars 2010

Indochine



Välkänd asiatiskt restaurang på East Side i Midtown. På pappret är den ganska "turistig" så jag hade inte jättehöga förväntningar men jag var mycket positivt överraskad! Kanongod mat men gud vad stora portionerna var! Galet...
Är man ett större sällskap är det perfekt att ta in några olika appertizers och dela på dessa och sedan en main course. Du kommer garanterat vara proppmätt efter det!

Alla i sällskapet var nöjda med sina rätter, dock tyckte jag och Sandra att vår Cornish Hen hade lite väl mycket tillbehör, bla sparris, zucchini OCH minimajs, less is more...

Missa inte deras cocktail Lychee Saketini gjord på lychee-frukt och sake. Fantastiskt god!