onsdag 31 mars 2010

Intrepid Museum

Det är svårt att illustrera hur stor hangarfartyget är. Hela fick inte plats på fotot!
Das Boot (u-båten)
Lucka till slussarna man gick igenom (u-båten)
Das telefon (u-båten)
Cockpiten på Concorden
Flygplanen har vikbara vingar för "easy storage"! (p.s planet längst bak är en kändis, var med i Top Gun)
Helikoptrar med vikbara roterblad (återigen, för smidig förvaring)


I Hudson River ligger ett Hangarfartyg, kort och gott! Det tjänstgjorde i 2:a världskriget för den amerikanska flottan och är numera ett museum. En våt dröm för alla som är intresserade av den amerikanska flottan, fartyg, u-båtar och framför allt flygplan!

Jag är ju så fascinerad av stora byggnader och stora maskiner så när vi en dag i februari åkte förbi denna med taxi lovade jag mig själv att jag måste hangarfartyget innan vi åker hem.

Förutom ett hangarfartyg finns även ett British Airways Concorde plan och en USS Growler u-båt att besöka. Otroligt intressant och coolt att få gå in i såväl en Concorde som U-båt och Hangarfartyget. Stora delar av Hangarfartyget är tillgänglig att titta på. Såsom flight deck, kommandobryggan och mässen. Man fick plats med 90 (!) flygplan på hangardeck, mycket tack vare att vingarna på planen var vikbara.

Tips! Det är mycket barn och mycket folk, så kom i tid, det är kö! Museet stänger relativt tidigt (ca 5 pm, beroende på säsong) och om man vill gå in i u-båten, är sista turen en timma innan stängning.
Skippa Audio-touren, den var inget vidare. Det finns massor av info-skyltar att läsa på om samt personal och guider att fråga om du har några frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar