söndag 7 februari 2010
Moms/taxes vid shopping
I New York gäller följande regler för taxes/moms: Alla produkter över 110 dollar läggs på skatt, ca 8,7% på priset. Detta går att få tillbaka i tullen på vägen hem, men ska tydligen vara sjukt krångligt på flygplatsen.... Men försöka kan man ju! Behålla kvittona med andra ord... Någon som har erfarenhet av detta? Det blir en hel del dolls om man shoppat tex. elektronik eller dyra kläder...
lördag 6 februari 2010
Felix, Soho
Fransk bistro på hörnet West Broadway och Grand Street i Soho. Finlunch med väl tilltagna portioner. Salad Nicoise var fräsch och kändes lyxig med hela tonfiskfiléer. Men ta den som kocken rekommenderar. Ville ville ha den medium och då blev den ganska genomstekt. Min chicken roti var krispig med fint saftigt kött. Spara dock slantarna på efterätten, vi delade på en creme brulée och den hade tyvärr för mycket av allt utom smak.
fredag 5 februari 2010
L´asso, NoLita
Yasmines pojkvän är delägare i denna trendiga NoLita restaurangen. Enkel söderkänsla (tänk lite Café String på söder i Stockholm) med grymma pizzor, italian style! Serveras i långpanna (och då menar jag verkligen lång!). Vi var 5 personer och beställde in 2 medium size och alla var mätta och belåtna när långpannorna var tomma. Svårt att bestämma sort? Man får välja half and half! Så passa på att testa fler smaker än en. Den med portobello svamp, pesto och tryffelolja var grym!
192 mott st at kenmare street
onsdag 3 februari 2010
Socarrat
Helt fantastisk paella! Poppis ställe i Chelsea så räkna med 40 min väntetid (vi var där en tisdagskväll) om du kommer mitt i middagstid. Ta en cava eller en spansk öl i baren så länge. Trevlig och uppmärksam spansk personal med hjärta och värme för service. Vi såg att det fanns Sangria gjord på cava (alltså en ljus Sangria, lite fel med namnet då om man ska vara språkpolis...). Vi upptäckte det dock för sent, då vi redan tagit in en karaff traditionell sangria så vi kan inte uttala oss om hur cava-sangrian smakar med håller den samma klass som den mörka är det bara att "bring it on".
Vi testade ”husets” paella med skaldjur, fisk, kyckling och kött. Det var nästan för mycket av det goda. Nästa gång tar vi den med enbart skaldjur och fisk. För det blir garanterat fler gånger på Socarrat!
NY Times beskriver det såhär: Socarrat Paella Bar, named for that delectable crust that forms on the bottom of a paella pan. Communal-table and bar seating are meant to evoke Sunday dinner at a friend’s house. (Communal table är kort och gott ett enda långbord!)
Uhhh, nej nej... Manhattan Bistro
Jag startar en ny etikettering av inlägg: Usch! Här kommer vi lista alla ställen vi stöter på som bara inte får bedriva vinstdrivande verksamhet!
Manhattan Bistro på Spring street i Soho är ett sådant ställe...
Tråkig, tråkig och slarvigt gjord lunch och hälften in i min kycklingsallad hittar jag till min förskräckelse ett hårstrå i salladen som minsann aldrig suttit på mitt huvud!
Det var den lunchapititen... Jag fick tröstäta några mintcookies-kakor och dricka en Snapple lite senare istället...
Manhattan Bistro på Spring street i Soho är ett sådant ställe...
Tråkig, tråkig och slarvigt gjord lunch och hälften in i min kycklingsallad hittar jag till min förskräckelse ett hårstrå i salladen som minsann aldrig suttit på mitt huvud!
Det var den lunchapititen... Jag fick tröstäta några mintcookies-kakor och dricka en Snapple lite senare istället...
tisdag 2 februari 2010
Ground Support, Soho
Ground Support: Life Support skulle jag vilja döpa om det här caféet till. 50 meter från vår port är detta vår absoluta favorit! Underbart kaffe i ”vanlig” lattestorlek och fantastiska mackor! Turkey Sandwich måste provas!
Härlig stämmning med sköna Soho-bönor som antingen sitter och läser en bok (vanlig, i papper, inget highech, back to basics) elller ett glossigt modemagasin eller kanske sitter med laptopen i knät och bloggar eller Facebookar. Gillar starkt inslagningen av mackorna (se bilden), känns "eco-friendly".
Ground Support: 399 W Broadway (between Broome St & Watts St)
måndag 1 februari 2010
Charles, West Village
Det var inget kungligt med det här stället. Dyrt och inte speciellt gott. Vi var där på söndagsbrunch. Jag beställde in en slags oven baked ägganrättning, där äggen var torrare än den bästa björkveden och den utlovade apple smoked bacon var så liten att jag trodde det var ”skrap från grillen” som slinkt ner i ägganrättnigen. Ouppmärksam och översittartyps-servitörer som helt uppenbart tror att utseendet tar en hela vägen. Stället rekommenderas inte.
234 WEST 4TH STREET(CORNER OF WEST 4TH & WEST 10TH STREETS)
Prenumerera på:
Kommentarer (Atom)