söndag 4 april 2010

Shop til you drop!


Utbudet här på plats i New York är enormt! Jag slutar aldrig förundras över hur mycket butiker det finns över hela Manhattan. Det finns verkligen något för alla!

Jag gillar bäst:

Områden:

- Soho (Fyrkanten: Houston St i norr ner till Canal St i söder och mellan 6th Ave i väst och till Elisabeth St i öst). Här finnas allt! Mycket folk och mycket turister men värt det. Jag är nästan mest förtjust i Nolita-delen runt Elisabeth St mellan Prince St och Spring St, men otroligt mycket bra finns också runt Mercer St, också mellan Prince St och Spring St

- Bleecker St (den delen som ligger i West Village, från Hudson St i norr till 6th Ave i syd).

5th Avenue. Det går inte att skippa att nämna 5th Ave när man pratar om shopping i New York. Här ligger många flagship stores och det är en upplevelse att bara strosa runt och titta, utan att öppna plånboken. (Bäst mellan ca 38th St upp till Central Park börjar).

Varuhus:

- Lord Taylor (www.lordandtaylor.com) Ligger i Midtown, som NK. Mycket klänningar!

- Bloomingdales (www.bloomingdales.com). Välsorterad, som NK fast bättre. Glöm inte att hämta ut 10% rabatt-checken för att man är turist (bara att visa upp utländskt ID kort hos "Visitor Center" i varuhuset, gäller på det mesta, dock ej parfym och kosmetika).

Amerikanska märken billigare, allt ifrån smink till sneakers. Passa på att fynda lokalt när du är här!

Alla varor över 110 dolls styck skattas på (ca 8,7% på beloppet som överstiger 110 dolls) samt varor som är på rea.

Jul-rean är i januari och februari, mycket bra priser även i de finare affärerna. I slutet av februari kommer vårkläderna in och då börjar rean mattas av.

Om man har en fast adress i New York (eller i övriga delen av USA för all del...) är ett tips att beställa på nätet! Nästan alltid free shipping och free return och snabb leverans om man beställer till en amerikansk adress, OCH kraftig rabatt på priserna jämfört med affärer. Vi har beställt såväl mobiltelefon, solglasögon som skor och datatillbehör och det har fungerat smärtfritt varje gång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar