söndag 14 februari 2010
Discount och rea
Hittills har vi varit på en outlet-shopping. Century 21 (som finns på sex ställen i New York området, en på Manhattan vid Ground Zero.) Där är det outletpriser (upp till 65% på ord. pris) på massa märkenkläder, skor, väskor, parfymer etc. Personligen tyckte jag inte att tjejkläderna var något att hänga i granen och skoavdelningen kan man också hoppa över (sorry Century 21)... Däremot hade de mycket väskor, plånböcker, parfymer, smink, underkläder, stumpbyxor etc som var helt ok! Ville spanade in killavdelningen och hittade basplagg som vita T-shirts och kallingar.
Exempel på märken: Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Boss etc.
http://www.c21stores.com/
lördag 13 februari 2010
Blaue Gans
Men förvänta dig inga läderhosen eller joddlande servitriser. Blaue Gans plockade bort den biten och ersatte med trendig inredning och stilrent klädd personal. Skyhögt till tak (bokstavligt...) och generös bardel gör att det inte känns trångt här utan luftigt och trevligt. Hit kommer man får att äta just österrikiskt. Jag tog en icke österrikisk fisk och Ville tog en mycket österrikisk kalvschnitzel. Låt oss säga att jag tjuvade på Villes schnitzel hela middagen... Den var jättegod.
fredag 12 februari 2010
The Spotted Pig
torsdag 11 februari 2010
Hommus Place
onsdag 10 februari 2010
Phantom of the Opera, Broadway
Vi såg Phantom of the Opera på Majestic Theatre och den var jättebra! Såklart inte lika bra som orginaluppsättningen i London (man har ju skivan liksom..;) men väldigt bra. Nuförtiden när bio är standard så är känslan av att gå på liveshower helt fantastisk! Vilket arbete, människor, dekor, rekvisita... När theme-sången drog igång och Christine och fantomen åker ner i undergjorden fick jag gåshud över hela kroppen!
Time Square Booth: http://www.tdf.org/TDF_ServicePage.aspx?id=56
Dress´em like the Americans!
måndag 8 februari 2010
Sylvia´s, Harlem
Välkänd restaurang mitt i Harlem (Lenox st). Profilerar sig som Queen of Soulfood. Soulfood som enligt Wikipedia definieras som: ”Soulfood är en matlagningstradition som härstammar från afroamerikanerna i södra USA. Termen uppstod under 1960-talet. Köket består av enkla råvaror som rovor, majs, inälvsmat, höns och fläsk”. Denna beskrivning stämmer ganska bra.
Tillbaka till Sylvia´s: trevlig och enkel restaurang som inte prioriterar ljusarkitekter och desginmöbler utan fokuserar på maten, stoltheten att servera maten och värmen i mötet med andra människor. Personalen var otroligt vänliga och ödmjuka vilket jag och Ville verkligen satte på prov...
Vi ville testa ”genuin” soul food så Ville beställde in Chitterling. Ja vad är det kan man fråga sig? Det gjorde Ville också när det visade sig att det var ”pig intestants” han hade beställt in. Servitören som serverade var uppriktig bekymrad och ville att Ville skulle smaka på det först och se om han då ville byta ut det. Och för att vara helt uppriktig så sa Ville att det lätt platsade in på topp 3 över det otäckaste han har ätit... (Jag smakade inte ens...). Men eftersom Ville visste vad han beställt in så stod han sitt kast.
Jag ville beställa ovenbaked chicken men den var inte klar när vi kom för lunch så jag tog en fried chicken istället.
För att vara helt ärlig så tror jag inte att Silvia´s är drottningen av soulfood i Harlem. Trots att servitören och servitrisen flera gånger bekymrat kom förbi vårt bord och frågade om allt var ok och den yngre sevitören till slut kom in med ett litet revbenspjäll med barbequesås och sa till Ville; ”this is what you should have ordered” så hade vi nog alldeles för höga förväntningar på vad Silvia och soul food kunde erbjuda. Men Silvia erbjuder engagerad service och den hemmagjorda fruitpunchen vad himmelskt god!