söndag 14 februari 2010

Discount och rea

Inhemska märken är billiga (Tommy Hilfiger, GAP, Forever 21, etc. etc.). Sneakers och skor i allmänhet är mycket billigare än Sverige! Det är alltid någon slags rea i New York. Men precis som på alla reor är det mycket gammalt som rotas fram från lagret så det krävs lite tur och tålamod för att shoppa rea. Men det är oftast mycket bra priser, det kan vara 50% på ordinarie pris och sedan 50% procent på reapriset. Galet!

Hittills har vi varit på en outlet-shopping. Century 21 (som finns på sex ställen i New York området, en på Manhattan vid Ground Zero.) Där är det outletpriser (upp till 65% på ord. pris) på massa märkenkläder, skor, väskor, parfymer etc. Personligen tyckte jag inte att tjejkläderna var något att hänga i granen och skoavdelningen kan man också hoppa över (sorry Century 21)... Däremot hade de mycket väskor, plånböcker, parfymer, smink, underkläder, stumpbyxor etc som var helt ok! Ville spanade in killavdelningen och hittade basplagg som vita T-shirts och kallingar.
Exempel på märken: Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Boss etc.
http://www.c21stores.com/

lördag 13 februari 2010

Blaue Gans





På Duane st i Tribeca (mellan West Broadway och Church st) hittar man denna österrikiskt inspirerade restaurangen med bratwurst, wienerschnitzel och apfelstrudel på menyn. Restaurangen ingår i kocken Kurt Gutenbrunners imperium av tre.

Men förvänta dig inga läderhosen eller joddlande servitriser. Blaue Gans plockade bort den biten och ersatte med trendig inredning och stilrent klädd personal. Skyhögt till tak (bokstavligt...) och generös bardel gör att det inte känns trångt här utan luftigt och trevligt. Hit kommer man får att äta just österrikiskt. Jag tog en icke österrikisk fisk och Ville tog en mycket österrikisk kalvschnitzel. Låt oss säga att jag tjuvade på Villes schnitzel hela middagen... Den var jättegod.

fredag 12 februari 2010

The Spotted Pig





Intressant restaurang i West Village. Det sägs att Bill Clinton brukar äta här. Fantastisk lång väntetid och fantastisk god mat!

För er som känner till Peppar på Torsgatan i Stockholm, tänk på den, fast byt ut allt galet julpynt mot grisar, grönsaker och foton på kött typ, så får man en känsla av inredningen. De tar inga reservationer så man får gå dit på halvtom mage och förbereda sig på lååång väntan i en trång bar där man hur än vänder och vrider på sig alltid är i vägen (personalen var dock mycket förstående så det var inga sura miner där inte). Efter nästan 1,5 timmars väntan (och 3 gånger av Louise: ”Nä nu skiter vi i det här”) fick vi sämsta bordet precis vid köket. Lite rörig service men varmt och uppmärksamt ändå.

Jag tog in grillade chilligambas till förrätt, kryddigt och krispigt, delvis beroende på att man skulle äta dem med skalet på och det gick faktiskt! Ville tog in beef paté. Den var lite väl mäktig, speciellt om man är mer bekant med fågelpatéer. Den var dessutom toppad med (jag skojar inte) 2 cm ankfett...

Både jag och Ville tog in Skate till entree (nä, vi vet inte heller riktigt vad det är, kan vara hälleflundra eller rocka, vi vet inte...) Den såg inget vidare ut, en stor bit stekt vit fisk med lite stekta sladdriga blad och fänkål till, men den var helt underbar! Söt, sur, salt, fet, fräsch, GALET! Vi vet inte vad de gjort med den men med grönsakerna till så blev det fantasktiskt gott! Skölj ner med ett glas Pinot Noir till eller en lokalbryggd öl.

Ingen Bill den här gången dock, förutom den på bordet när vi ätit klart.

torsdag 11 februari 2010

Hommus Place



Faktiskt en kedja men det märks verkligen inte! (Vi var på den på McDougal strett i Greenwich Village). Fantastisk hommus (Ville utropade glatt: den bästa jag någonsin har ätit!) och jättegod plockmat i övrigt (vindolmar, grillad aubergine, varma pitabröd och den där yoghurten jag inte kan namnet på...). Frågar servitrisen om du vill ha ”hot sauce on the side”, svara ja! Chilli och koriander-röra som gifter sig fint med yoghurten och en bit bröd. Mmmmumma! Går att få en lunch för ca 7 dolls om du dricker vatten till och skippar det goda mint-teet.

onsdag 10 februari 2010

Phantom of the Opera, Broadway



För att se en Broadway show finns det flera sätt att få tag på discounted ticket, dvs billigare biljetter än de som säljs på tex Broadways hemsida. Vi Goolgade på ”Broadway discount tickets” och hittade lite olika siter som erbjuder billigare biljetter. Tex genom nytix.com hittade vi en discount code för Phantom of the Opera och klickade oss vidare till sidan broadwayoffers.com. Man kan boka online eller ringa, man betalar med kreditkort och kan välja om man vill få biljetterna hemskickade till sig eller om man vil hämta ut dem i biljettkassan innan showen. Vi bokade sista minuten-biljetter 3 timmar innan showen och hämtade ut biljetterna i kassan 30 min innan, det funkade jättebra! Ett annat alternativ är att gå till TKTS booth vid Time Square och köpa biljetter där på plats. De flesta Broadway teatrarna ligger ju i de krokarna så man kan ha lite is i magen och köpa på sen eftermiddag. Tänk bara på att det är inte alla shower som har den här dealen, speciellt inte nya uppsättningar eller där det är ”kändisar” med.

Vi såg Phantom of the Opera på Majestic Theatre och den var jättebra! Såklart inte lika bra som orginaluppsättningen i London (man har ju skivan liksom..;) men väldigt bra. Nuförtiden när bio är standard så är känslan av att gå på liveshower helt fantastisk! Vilket arbete, människor, dekor, rekvisita... När theme-sången drog igång och Christine och fantomen åker ner i undergjorden fick jag gåshud över hela kroppen!
http://www.nytix.com/ För discount-codes (vissa gratis, vissa måste man betala medlemskap för att få tag på) OBS! Vi tyckte denna sidan verkade lite skum så vi plockade bara koden som var gratis härifrån, vi betalade inget på denna sidan.

Dress´em like the Americans!


Jänkarna kan salladsdressing! Jag blir alltid lika positivt överraskad av salladsdressingen här. Alltid perfekt ”dressat”; inte ett blad är glömt. Oftast med sköna smaker som asiatisk sesam eller medelhavsinspirerad med lite vitlök. I like!

måndag 8 februari 2010

Sylvia´s, Harlem

Välkänd restaurang mitt i Harlem (Lenox st). Profilerar sig som Queen of Soulfood. Soulfood som enligt Wikipedia definieras som: ”Soulfood är en matlagningstradition som härstammar från afroamerikanerna i södra USA. Termen uppstod under 1960-talet. Köket består av enkla råvaror som rovor, majs, inälvsmat, höns och fläsk”. Denna beskrivning stämmer ganska bra.


Tillbaka till Sylvia´s: trevlig och enkel restaurang som inte prioriterar ljusarkitekter och desginmöbler utan fokuserar på maten, stoltheten att servera maten och värmen i mötet med andra människor. Personalen var otroligt vänliga och ödmjuka vilket jag och Ville verkligen satte på prov...

Vi ville testa ”genuin” soul food så Ville beställde in Chitterling. Ja vad är det kan man fråga sig? Det gjorde Ville också när det visade sig att det var ”pig intestants” han hade beställt in. Servitören som serverade var uppriktig bekymrad och ville att Ville skulle smaka på det först och se om han då ville byta ut det. Och för att vara helt uppriktig så sa Ville att det lätt platsade in på topp 3 över det otäckaste han har ätit... (Jag smakade inte ens...). Men eftersom Ville visste vad han beställt in så stod han sitt kast.
Jag ville beställa ovenbaked chicken men den var inte klar när vi kom för lunch så jag tog en fried chicken istället.

För att vara helt ärlig så tror jag inte att Silvia´s är drottningen av soulfood i Harlem. Trots att servitören och servitrisen flera gånger bekymrat kom förbi vårt bord och frågade om allt var ok och den yngre sevitören till slut kom in med ett litet revbenspjäll med barbequesås och sa till Ville; ”this is what you should have ordered” så hade vi nog alldeles för höga förväntningar på vad Silvia och soul food kunde erbjuda. Men Silvia erbjuder engagerad service och den hemmagjorda fruitpunchen vad himmelskt god!


http://www.sylviasrestaurant.com/