fredag 12 februari 2010

The Spotted Pig





Intressant restaurang i West Village. Det sägs att Bill Clinton brukar äta här. Fantastisk lång väntetid och fantastisk god mat!

För er som känner till Peppar på Torsgatan i Stockholm, tänk på den, fast byt ut allt galet julpynt mot grisar, grönsaker och foton på kött typ, så får man en känsla av inredningen. De tar inga reservationer så man får gå dit på halvtom mage och förbereda sig på lååång väntan i en trång bar där man hur än vänder och vrider på sig alltid är i vägen (personalen var dock mycket förstående så det var inga sura miner där inte). Efter nästan 1,5 timmars väntan (och 3 gånger av Louise: ”Nä nu skiter vi i det här”) fick vi sämsta bordet precis vid köket. Lite rörig service men varmt och uppmärksamt ändå.

Jag tog in grillade chilligambas till förrätt, kryddigt och krispigt, delvis beroende på att man skulle äta dem med skalet på och det gick faktiskt! Ville tog in beef paté. Den var lite väl mäktig, speciellt om man är mer bekant med fågelpatéer. Den var dessutom toppad med (jag skojar inte) 2 cm ankfett...

Både jag och Ville tog in Skate till entree (nä, vi vet inte heller riktigt vad det är, kan vara hälleflundra eller rocka, vi vet inte...) Den såg inget vidare ut, en stor bit stekt vit fisk med lite stekta sladdriga blad och fänkål till, men den var helt underbar! Söt, sur, salt, fet, fräsch, GALET! Vi vet inte vad de gjort med den men med grönsakerna till så blev det fantasktiskt gott! Skölj ner med ett glas Pinot Noir till eller en lokalbryggd öl.

Ingen Bill den här gången dock, förutom den på bordet när vi ätit klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar