tisdag 23 februari 2010

Tribeca Grill




Stor restaurang i hjärtat av Tribeca (375 Greenwich St. / Franklin St.). Tribeca som fått sitt namn från stavelsebildande förkortningen ”Triangle Below Canal Street”.

Tribeca Grill är en gammal chokladfabrik med originaldelar av inredningen intakt såsom kakel/mosaik golvet och de synliga rören i taket och längs med väggarna. Något som man ofta ser i omgjorda gamla fabrikslokaler här i New York.

Vi testade på menyn speciellt gjord för NYC Restaurant Week men var tyvärr inte jätteimponerade. Kastanjsoppan med oxsvans var jättesöt och då menar jag inte utseendemässigt. Passade inte alls som förrätt. Jag tog in en pumpavåffla med kanelcreme och äppelchutney till huvudrätt. Den smakade höst och jul (inte helt oväntat..) och det känns sooo 2009! (läses med överdriven amerikansk dialekt och en stor nypa ironi...). Villes pasta med blandad svamp ragu var helt ok men jag tror de hade glömt salta pastavattnet. Dock var brödkorgen man fick in var en positiv överraskning med 3 olika småbröd varav ett var en hallonmuffins, fast matig på nåt sätt. Vi kanske ger det här stället en till chans på middag istället och får i så fall ge en ny verdict.

http://www.myriadrestaurantgroup.com/tribecagrill/index.html

Andra brunch/lunch-ställen i Tribeca vi hört ska vara bra:

Walkers Restaurant: http://www.yelp.com/biz/walkers-restaurant-new-york

Bubby´s: http://www.yelp.com/biz/bubbys-pie-company-new-york

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar