söndag 28 februari 2010

Brooklyn

Brooklyn Brigde sett från Manhattan-sidan
Smidigt. Man behöver inte ens ha spouse signature.
Downtown Brooklyn hittar man kurviga skyltdockor!
Om man tittar noga ser man både Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge
Manhattan sett från Brooklyn Heights Promenade
Delivery på cykel
Brooklyn-lösning på barnstolsproblemet om ungen är för liten för att sitta själv!
Hihi... Roligt...
Doggie Post, men det var inga hundar som väntade utanför idag... För kallt.
Vem har med sig skyffel och liten borste...?

DUMBO (Down Under Manhattan Overpass)
Nä, 5th Ave är verkligen inte dead end...

Brooklyn är stort, det går inte att ”uppleva allt på en dag”. Man får helt enkelt välja vad man vill sikta in sig på om man bara har en dag.

Området precis efter bron, från Manhattan sett, till höger, heter Brooklyn Heights och är ett lite finare och trendigare område med mycket små mysiga rowhouses med gulliga gatunamn som Cranberry Street och Pinapple Street. Det är mest bostadsområde med lite cafeér, bagerier och restauranter. Missa inte att gå ut till waterfronten (”kanten mot vattnet”) som kallas Brooklyn Heights Promenade. Fin-fin utsikt!

Mellan Brooklyn Brigde och Manhattan Bridge ligger DUMBO (Down Under Manhattan Brigde Overpass) som är ett trendigt och populärt område att bo i tack vare närheten till Manhattan, som ”bara är en bro bort”.

Prospect Park (stor och mysig park) och dess västra och östra sida är trevligt. Mest att se och affärer finns på den västra sidan om parken, mestadels ”vitt” område (ursäktar min icke-PK riktighet..) med mycket småbarnsföräldrar och unga trendiga konstnärssjälar. Gatan 5th avenue är riktigt bra med schyssta restauranter, sköna barer och bra shopping. Beacon Closet´s butik här gillar jag, den är välsorterad och inte proppfull.

Östra sidan av Prospect Park är mer segregerat och i princip mest bostadsområde. Precis som i många delar av New York är det intressant att uppleva skillnaden mellan de olika områderna. Att områdets karaktär kan växla från en gata till nästa.

Missa inte Brooklyn Industries! Schysst lokalt men stort klädmärke med flertalet butiker runt om i Brooklyn (och några på Manhattan). Lite som Weekdays och Monki fast bitvis snäppet dyrare.

http://en.wikipedia.org/wiki/Brooklyn

http://en.wikipedia.org/wiki/DUMBO,_Brooklyn

http://en.wikipedia.org/wiki/Brooklyn_Heights,_Brooklyn

http://www.brooklynindustries.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar