söndag 7 februari 2010

Macy´s och Bloomingdales

På dessa två gigantiska shopping malls på Manhattan hittar du allt! Personligen är jag inte så förtjust i köpcentren i allmänhet, men om man är ute att få lite av allt så är dessa värda ett besök. Ville och jag tyckte Bloomingdales var lite bättre, (nummer 1000 på third avenue vid 59th st) som inte är fullt så stort som Macy´s (151 West, 34th St). Jag upplevde dessutom att Bloomingdales kändes lite trendigare.

Efter 3 veckors lite ”här och där shopping” så har vi varit inne i ganska många butiker och upptäckte att plagg som är på rea i märkets egna butik kan vara på fullpris på Macy´s. (Hittade tex en kappa från French Connection, 70% rea i French Connection-butiken på West Braodway Street, fullpris på Macy´s...).

Glöm inte att besöka Visitor Center på respektive varuhus för att kvittera ut rabatt-voucher på ca 10-15% discount (på allt utom kosmetika, parfym och vissa designmärken). Visa bara ett svenskt ID kort så får du vouchern! Denna rabatt är till för turister som ska få tillbaka momsen på de varor som inhandlats i New York (se tidigare blogginlägg: Moms/taxes vid shopping). (ca 8,7% på alla varor som kostar över 110 dolls).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar