måndag 22 mars 2010

Manhattan sett från ovan








Ett perfekt (men dyrt) sätt att får uppleva New York snabbt och få en skön överblick är att ta en helikopter-tur över Manhattan. Jag hade den förmånen då Ville bestämde sig för att bjuda på en tur igår!

Vi åkte med företaget NYC Heli Tours. Det finns många aktörer men alla avgår från Helikopterplatformen / Heliporten vid South Street Seaport. Vad vi såg som fördel med NYC Heli Tours var att deras helikoptrar har stora fönster så alla ser bra. Man kan ha oturen att få en mitten-säte-plats och så ser man ju sämre. Vi var bara 4 personer i helikoptern så alla fick fönsterplats!

Det finns olika längd på turerna; 15-30 min. Vi signade upp för turen på 15 minuter man hade turen att bli uppgraderade till 30 minuter då vi kom med sista turen för dagen (ingen missade ordvitsen i den meningen va?...).
Nedan finns en Google Map länk från Villes telefon på vart vi åkte!

Innan man kommer upp i luften är det väääldigt turistigt och man slussas runt som boskap och de är inte så värst trevliga på Heliporten. Det handlar verkligen om kvantitet och inte kvalitet om man säger så. Men väl uppe i luften är allt förlåtet, då kändes det bra och vi var överraskade hur fin helikoptern var och piloten kändes proffsig. Så coolt! Så häftigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar