fredag 19 mars 2010

The Meatpacking District










Vi har nu bytt lägenhet och bor numera i nedre delen av Chelsea, precis angränsande till Meatpacking District. Igår var en helt underbar vårdag så vi passade på att orientera oss (dagtid) i Meat Packing och fota lite, fotona blir ju så mycket bättre i solljus och klarblå himmel!

Meatpacking District som i början av 1900-talet, precis som namnet antyder, huserade slakterier och köttmarknad. Under 1980-talet var detta ett sexindustrins mecka med prostituerade och många sexklubbar, många speciellt inriktade på gaypubliken i angränsande Chelsea. I början av 1990-talet genomgick Meatpacking District en förändring och flertalet heta designers (såsom Diane von Furstenberg, Alexander McQueen (RIP), Stella McCartney och Christian Louboutin mfl.) slog upp sina butiker och flertalet flagship stores här och heta nattklubbar såsom Tenjune och Cielo och Buddha Bar öppnade här. År 2004 utnämnde New York Magazine Meatpacking till "New Yorks most fashionable Neighborhood".

Idag är Meatpacking fortfarande hett med fina desginer flagship stores, restauranger såsom Pastis (franskt) och Spice Market (asiatiskt), båda med mycket gott renommé samt nya nattklubbar som Boom Boom Boom, som för övrigt ligger i det resliga nyöppnade hotellet The Standard som idag ter sig som navet i Meatpacking District.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar